Vwo internationaal

Op het Pascal College kun je in klas 1 meteen kiezen voor:

• Atheneum internationaal
  • Gymnasium internationaal

Atheneum internationaal en gymnasium internationaal

In onze vwo-opleiding maak je een keuze tussen 1 gymnasium of 1 atheneum. Voor beide stromingen geldt dat we je leren over grenzen heen te kijken. Daarom voegen we er ‘internationaal’ aan toe. Je werkt aan een extra goede kennis van het Engels, maar ook van Frans en Duits. Je leert heel veel over Europa, je gaat communiceren met leerlingen uit andere landen en samen met hen dingen onderzoeken en ondernemen.

vwo ob1

Vwo internationaal volg je op het gymnasium of op het atheneum. Als je gymnasium volgt, maak je kennis met de klassieke Griekse en de Latijnse taal en cultuur. Hierdoor leer je de wortels van onze cultuur kennen en deze verrijking geeft een voorsprong. Het gymnasium kent een sterke traditie en is vanouds de meest gewaardeerde onderwijsvorm in Nederland. Het gymnasium heeft eigen excursies, bijvoorbeeld naar het Archeon en naar Rome. Het gymnasium daagt extra uit, versterkt het denkvermogen en helpt uitstekende lees- en onderzoeksvaardigheden ontwikkelen.

vwo ob2

Elos-school

Het Pascal College is een van de weinige ELOS-scholen in Nederland. ELOS betekent “Europese leeromgeving in scholen”. Zo’n school biedt veel extra’s: mooie buitenlandervaringen, extra diploma’s, goed leren onderzoeken, organiseren en communiceren - vaak op een internationaal niveau. Ook doe je mee aan leerzame uitwisselingen met buitenlandse leerlingen. Wat je allemaal hebt gedaan, staat onder andere in het ELOS-diploma dat je aan het einde van je schoolcarrière mee krijgt.

Wil je meer weten over de onderbouw? Kijk dan in de leerlinggids!

leerlinggids

Wil je meer weten over internationaal? Kijk dan in de Pascal College internationaal gids!

internationaal