21-01-2016

Het Pascal College start, als eerste en enige school in de Zaanstreek, met een Business School in de bovenbouw van de havo. De Business School richt zich op leerlingen in het profiel Economie en Maatschappij die willen uitblinken, willen ondernemen en het beste uit zichzelf willen halen. In twee jaar werken zij aan een havo-diploma met extra aandacht voor de praktijk en kunnen ze drie landelijk erkende diploma’s halen. De Business School legt de basis om een eigen onderneming te starten, leerlingen krijgen vrijstellingen voor vakken van economische vervolgopleidingen en de Business School geeft hen een betere positie op de arbeidsmarkt.

Het zwaartepunt van de Business School ligt in havo 4. Hier starten de leerlingen met het Associatiediploma Elementair Boekhouden en gaan zij op voor het NIMA-examen Basiskennis Marketing. Ook zijn er gastsprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en het hoger onderwijs om de vervolgopleidingen en het bedrijfsleven dichter bij de leerlingen te brengen. Daarnaast gaan de leerlingen zelf aan de slag: ze participeren in Jong Ondernemen, ze maken een ondernemingsplan, bezoeken bedrijven, spelen een managementgame en zetten een eigen bedrijf op. Het sluitstuk van de Business School ligt in havo 5, waarin alle kennis samenkomt in het profielwerkstuk op (bedrijfs)economisch gebied.

De Business School is er voor leerlingen die hun talent voor economie en ondernemen graag op school willen ontwikkelen. Voor leerlingen die niet tevreden zijn met een zesje, maar streven naar een zeven of nog liever een acht. De onderdelen van de Business School zorgen ervoor dat leerlingen al hun talenten op ondernemersvlak optimaal kunnen ontwikkelen. Docent Economie Hein Pot: “Leerlingen die interesse hebben in het hebben van een eigen bedrijf, die zeker een economische studie willen volgen, die graag initiatief nemen én graag willen uitblinken op de havo moeten echt instromen in de business school ”.

160121 businessschool