14-07-2016

De 21e editie van het succesvolle project Pascal voor de Toekomst is gewonnen door leerlingen uit klas 2C. Lina, Esmee, Indy en Daan hebben een folder gemaakt om pesten wegens het uiterlijk bespreekbaar te maken. Deze folder hebben ze bij de meest milieuvriendelijke drukkerij ter wereld laten drukken. Ze hebben zowel op het gebied van pesten als op het gebied van duurzaamheid en milieu kunnen laten zien dat ze een verschil hebben kunnen maken door dingen anders aan te pakken, en dat is precies het doel van het project!

Ook de tweede en derde plek waren dit jaar zeer originele projecten. Zo is er taalles Nederlands gegeven aan vluchtelingen door middel van allerlei spelletjes en hebben leerlingen een moestuin gebouwd om groente voor onze schoolkantine te kweken.
Groepen die niet in de prijzen zijn gevallen, hebben natuurlijk ook veel mooie dingen gedaan. Zo is er bijvoorbeeld een sporttoernooi voor vluchtelingen georganiseerd en hebben leerlingen de voedselbank gesteund met een succesvolle inzamelactie.
Dank aan alle begeleidende docenten, de jury en natuurlijk aan alle leerlingen die weer hun beste beentje hebben voorgezet om iets te betekenen voor de ander.

160714 pvdt01
160714 pvdt02
160714 pvdt03