10-11-2016

Van 14 tot en met 20 november doet het Pascal College mee aan de vijfde editie van Seven Days of Feedback. Deze grootste health challenge voor middelbare scholieren en heeft als doel om jongeren te motiveren tot een gezonde leefstijl voor henzelf en de wereld om hen heen. Vorig jaar eindigde het Pascal College in de top vijf, won de “Drink-water!-award” en mocht naar het grote finalefeest in de Escape. Dit jaar wil het Pascal College net zo succesvol zijn!

De leerlingen gaan elke dag twee uitdagingen aan, waarmee ze in een speciale app punten kunnen verdienen: één op het gebied van voeding en één op het gebied van beweging. Voorbeelden hiervan zijn Walk on Water (een dag water drinken in plaats van frisdrank) en diverse sportopdrachten, waarbij leerlingen een actiefoto van zichzelf kunnen uploaden in de app.

Op het Pascal College wordt het gezonde gedrag gestimuleerd met diverse activiteiten. Zo is er tijdens de lessen lichamelijke opvoeding aandacht voor de dagelijkse fitness-challanges en de kantine sluit met het aanbod aan bij de food-challenges. Het vak levensbeschouwelijke vorming (levo) sluit aan met het project Lichaam en leefstijl, evenals de sectie biologie die dit vanuit biologisch perspectief doet.

Leerlingen kunnen punten scoren door de food- en fitness-challenges uit te voeren en te registreren in de app. Daarmee maken ze kans op individuele prijzen. Tegelijkertijd scoren zij punten voor de school, waarmee we kans maken op een groots eindfeest in de Escape in Amsterdam.

20161110 sevendaysoffeedback