02-12-2016

Zaandam - De tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op het Pascal College wordt er deze dag extra aandacht besteed aan seksuele diversiteit. Docenten en leerlingen dragen paarse kleren om zo uit te dragen dat ze om kunnen gaan met seksuele verschillen en dat ze iedereen accepteren: hetero, homo, bi, lesbisch of transgender.

Dit jaar wordt Paarse Vrijdag georganiseerd door de leerlingen in de GSA. Leerlingen, homo, bi of hetero, staan in de aula om hun medescholieren een themakrant aan te bieden en op deze manier het gesprek te openen. Alle Pascallers krijgen op deze manier de mogelijkheid om hun vragen te stellen en hun visie te verbreden.
In november voerde Theater aan Z al een toneelstuk over seksuele diversiteit op voor alle derde klassen op het Pascal College. Dit toneelstuk vormde een goede aanloop naar Paarse Vrijdag.

Op het Pascal College vinden we het erg belangrijk dat onze leerlingen opgeleid worden tot ruimdenkende burgers. We vinden het belangrijk dat leerlingen zichzelf leren zijn en dat ook kunnen zijn, ongeacht seksuele voorkeur, religie of uiterlijk. Paarse Vrijdag draagt elk jaar weer bij aan de visieverbreding van de leerlingen.

We hopen dat Paarse Vrijdag dit jaar weer net zo goed zal verlopen als voorgaande jaren.