26-09-2017

Schooljaar 2017-2018

Allereerst een hartelijk welkom aan alle nieuwe (brugklas)leerlingen van Pascal College.

Het schooljaar gaat haar derde week in. Nieuwe collegae en nieuwe leerlingen weten inmiddels  hun weg in het schoolgebouw min of meer te vinden. Het lesrooster krijgt een zekere routine.  De reizen naar Texel en de Ardennen zijn voorbij en succesvol verlopen en de reis naar Bath staat te beginnen. De schoolfotograaf heeft ons allen weer vastgelegd.

Routine krijgen in werken en leren is mooi, maar gezamenlijk moeten we ook nieuwsgierig blijven en met regelmaat een nieuwe uitdaging aangaan. Nieuwe uitdagingen helpen om ons om mooie prestaties te leveren en om te ontdekken wie we zijn, wat we willen en waar onze talenten liggen.

Op het Pascal College zien we het als een uitdaging om onze leerlingen vooruit te helpen en we willen weer net zulke mooie prestaties neerzetten als afgelopen schooljaar. De kwaliteit van ons onderwijs moet leiden tot goed opgeleide jongeren, die zijn voorbereid op een succesvolle vervolgopleiding, zodat ze uiteindelijk een baan in een in toenemende mate Europese samenleving zullen vinden.

Graag wens ik namens allen onze eindexamenleerlingen heel veel succes, Tegelijkertijd wensen we alle leerlingen op school "de mooiste tijd van hun leven" .

Met vriendelijke groet,

Roel de Mink
Rector