09-09-2014  
   
140909 bath 01
   

Van maandag 1 tot vrijdag 5 september is 4 vwo op de Engelse toer geweest. Uitvalsbasis was het plaatsje Bath, met zijn bekende Romeinse baden. Het doel van deze week was een nog sterkere samensmelting van deze groep, die nu in de bovenbouw van het ‘echte’ serieuze werk gaat proeven. Daarnaast zullen de ervaringen en de verrichte opdrachten uit deze week ingebed worden in de lessen CKV, Engels en KCV.

Naast het uitvoeren van opdrachten voor de verschillende vakken, was er een nachtelijke ‘Ghost Walk” en werden we plezierig in de maling genomen bij de ‘Theater Walk’. Ook bezochten we Stonehenge en de kathedraal van Salisbury. Alle activiteiten werden begeleid door deskundige gidsen, die onze leerlingen in het Engels toespraken alsof ze ‘native speakers’ waren.
Op de laatste dag waren er opdrachten in drie Londense musea. De grandioze afsluiter was het bezoek aan de musical ‘Wicked’ in het Apollo Victoria Theatre over de belevenissen van twee jonge heksen.

Er was ook ontspanning op het water van de rivier Avon. Het leek daar wel of de leerlingen de Vierdaagse Zeeslag uit de Tweede Engelse oorlog naspeelden. Ze kwamen tenminste niet droog uit de roeiboten. Gelukkig scheen er een lekker zonnetje.
Ontspannen, voldaan en meer dan tevreden stapten de leerlingen en de begeleidende docenten vrijdagochtend na een nachtrit uit de 80-persoons dubbeldekker.

140909 bath 02