22-10-2014
 

Officiële heropening voor genodigden van het vernieuwde Pascal College

Het Pascal College viert op 23 oktober feest! Na een verbouwing van anderhalf jaar wordt het vernieuwde en gemoderniseerde schoolgebouw aan de Pascalstraat 4 officieel heropend. Wethouder Onderwijs van de gemeente Zaanstad, de heer Dick Emmer, zal de heropening verrichten.

Het oude schoolgebouw dat uit de jaren zestig van vorige eeuw stamt, is de afgelopen anderhalf jaar in zijn geheel gestript en heeft een ware metamorfose ondergaan. Wat als eerste opvalt, is dat het terrein voor de school autovrij is, waardoor het een prettige pauzeplek voor leerlingen is geworden. Binnen zijn er vijf ruime en lichte lokalen bij gekomen, is meer aularuimte gecreëerd en zijn er nieuwe lockers geplaatst in een ruime en lichte lockerruimte. De mediatheek is prachtig verbonden met de aula en de rest van de school en het buffet is voorzien van een moderne keuken.

Naast de moderne frisse kleuren vallen andere aanpassingen ook direct op: de verbeterde kwaliteit van de lucht is goed te merken, er zijn interactieve schoolborden in alle lokalen en er is overal nieuwe vloerbedekking en zonwering. Verder is het gebouw geïsoleerd en voorzien van een nieuwe riolering, dubbel glas en moderne databekabeling.

Het Pascal College is een school van havo, vwo en gymnasium en heeft 875 leerlingen. Het Pascal College is trots op het resultaat van de verbouwing, en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Sinds dit schooljaar is het nieuwe schoolgebouw overgenomen door de leerlingen en hun docenten. Rector Roel de Mink: ‘Het gebouw biedt in alles een goede basis voor kwalitatief goed onderwijs. Leerlingen en docenten kunnen er elke dag elkaars nieuwsgierigheid en leergierigheid stimuleren en halen zo het beste uit zichzelf. Het Pascal College is een veilige en prestatiegerichte school, waar leerlingen een geweldige tijd hebben’.

Na de officiële opening voor genodigden zijn er later in het schooljaar festiviteiten voor de leerlingen, omwonenden en andere belangstellenden.