3-11-2014
 

Het Pascal College heropent met maskers en ballonnen

Het Pascal College is heropend. Te midden van tweehonderd gasten en medewerkers luidde wethouder Dick Emmer de schoolbel. Daarmee gaf hij het signaal dat het gebouw na een verbouwing van anderhalf jaar weer officieel in gebruik is genomen. Door de verbouwing, die 6 miljoen euro kostte, is het Pascal College weer geschikt voor modern en goed onderwijs.

Direct na zijn toespraak luidde de wethouder de schoolbel en op hetzelfde moment lieten alle aanwezigen een ballon knallen. “De druk van de verbouwing is er af!” Gemaskerde leerlingen namen daarna met een flashmob de regie over. Op verschillende plekken in de aula sloten docenten zich bij hen aan. De gasten hadden zichtbaar plezier in de swingende en gemaskerde menigte.

Jolanda Hoogeboom, directeur van het Calvijn met Junior College in Amsterdam, overhandigde het Pascal College een bijzonder cadeau: een gipsafdruk van het gezicht van Blaise Pascal. De naamgever van de school, een 17e eeuwse geleerde en filosoof, is onder andere de uitvinder van het openbaar vervoer en de eerste rekenmachine.

Rector Roel de Mink is heel blij met de gekregen gezichtsafdruk. “Je komt nu veel dichter bij de man die een paar eeuwen geleden leefde. In die tijd waren er nog helemaal geen foto’s van mensen. Toch mooi dat we onze leerlingen nu echt kunnen laten zien wie Pascal was.”  De Mink voegt toe dat Pascal op tijdgenoten diepe indruk heeft gemaakt. Ze vertelden elkaar: “Niemand komt ongeschonden door een ontmoeting met Pascal.” Het gezicht heeft nog dezelfde dag een prominente plek in de aula van de school gekregen.

141103 heropening