15-12-2014
 
Pascal College in de ban van politiek Den Haag
 
141215 denhaag1
 

Afgelopen week hebben 220 leerlingen uit havo 4 en vwo 5 een bezoek gebracht aan het democratische hart van Nederland. Het binnenhof en de tweede kamer in Den Haag werden overgenomen door de Zaanse leerlingen. Het bezoek sloot perfect aan bij de lessen politiek van het vak maatschappijleer en bij de voorbereiding op de internationalisering in vwo 5.

De leerlingen hebben deze dag gezien hoe de parlementaire democratie werkt en met een uitgebreid bezoek aan de plenaire zaal hebben zij de landelijke politiek echt in actie gezien. Ook stonden een aantal educatieve spellen op het programma. Zo werd in een nagemaakte zaal van de Tweede Kamer gedebatteerd over het verhogen van leeftijd waarop alcohol gedronken mag worden.

Ook een gesprek met Barbara Visser, oud-leerling van het Pascal College en nu Tweede Kamerlid voor de VVD, stond op het programma. Perikelen rond de Zorgverzekeringswet maakten het helaas noodzakelijk dat deze afspraak verschoven wordt naar een bezoek op het Pascal College. Onze leerlingen hebben wel andere prominenten van de landelijke politiek ontmoet en Minister Ivo Opstelten maakte zelfs tijd vrij voor een groepsfoto.

De leerlingen uit 5 vwo zijn over twee maanden weer in Den Haag te vinden. Dan worden zij niet meer rondgeleid, maar geven zij zelf een rondleiding aan leerlingen uit Sevilla en VenetiĆ«.  Die komen in het  kader van de internationalisering van het Pascal College een week logeren bij hun leeftijdsgenoten. Het Pascal College is namelijk een internationaal georiĆ«nteerde school, waar volgend jaar wordt gestart met een 1 atheneum met een internationaal karakter, speciaal voor leerlingen die ook in de lessen extra uitgedaagd wil worden en meer willen weten van de wereld om hen heen.

141215 denhaag2