19-01-2015
 

Door faalangst volledig dichtklappen bij het centraal examen is een ramp! Het Pascal College helpt haar leerlingen hun faalangst te overwinnen door yogalessen aan te bieden. Yoga is bevorderlijk voor de concentratie, geeft energie en creëert zelfbewustzijn. Het Pascal College hoopt met een combinatie van yoga en de reguliere faalangsttraining haar leerlingen te helpen om die vervelende faalangst voorgoed de baas te zijn.

‘Ik heb faalangst en weet precies wat er met mijn lichaam gebeurt als ik een toets maak. Ik ben alleen niet in staat om dat te veranderen’ zegt een van de leerlingen van het Pascal College. Het Pascal College is van mening dat er bij het tegengaan van faalangst meer nadruk moet liggen op het ontspannen. Er moet niet alleen naar het proces van faalangst worden gekeken, maar ook naar hoe de leerlingen daar in de praktijk mee om kunnen gaan. Daarom wordt er sinds kort op het Pascal College naast de reguliere training tegen faalangst ook yogales gegeven.

Het Pascal College ziet de combinatie van faalangsttraining en yoga als een uitbreiding en verdieping van de bestaande faalangsttraining. De theorie die tijdens de faalangsttraining aan de orde komt, wordt met de yogalessen in de praktijk gebracht. Het beoefenen van yoga zorgt voor meer energie, een verhoogde alertheid, een sterker immuunsysteem en een lagere bloeddruk. Uit onderzoek blijkt dat yoga zowel het gevoel van welbehagen als de concentratie kan verhogen.

De yogatraining is toegankelijk voor iedere bovenbouwleerling van het Pascal College die daar behoefte aan heeft. Iedereen heeft immers recht op een eerlijke kans op het behalen van zijn of haar havo- of vwo-diploma. De wekelijkse lessen starten in februari 2015 en duren tot en met april 2015.