31-03-2015
 
Pascal College organiseert paasmarkt voor de Family Hut
 

Alle leerlingen en het personeel van het Pascal College zetten zich vrijdag 3 april in om geld in te zamelen voor een goed doel. Op en om de school organiseren zij een paasmarkt met veel activiteiten en er zal natuurlijk van alles te koop zijn. De opbrengst gaat naar een kindertehuis op Sumatra. U bent die ochtend van 9.30 tot 11.30 uur van harte uitgenodigd op het schoolterrein!

Het is een traditie op het Pascal College dat er op Goede Vrijdag een paasmarkt georganiseerd wordt. Organisator Meike Muijlaert: “Dit jaar kunnen er op school buttons, mokken en t-shirts worden gemaakt. Ook kun je in speciale pakken met elkaar sumoworstelen. Verder hebben we nog de pubquiz, het spookhuis: class of terror, vele spelletjes, eten en drinken. De paasmarkt wordt dit jaar echt weer een groot succes”.

150331 paas
 

Het goede doel van de paasmarkt is elk jaar anders. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Family Hut, een kindertehuis op Sumatra. In 2004 is Sumatra getroffen door een tsunami en er zijn ruim 200.000 mensen zijn omgekomen. Om de vele wezen op te vangen, zijn er kindertehuizen opgericht, waaronder de Familie Hut. Hier wonen Ebit en Minar met hun eigen twee kinderen. Ze vangen 28 kinderen op. De jongste is 7 jaar, de oudste is 18 jaar.

In de lessen levensbeschouwing hebben de leerlingen zich verdiept de Family Hut. Meike Muijlaert: “Elke klas heeft een brief naar één van de kinderen in het kindertehuis geschreven. Er zijn ook tekeningen, armbandjes en foto's van de klas en het Pascal College bij gedaan. Vrijwilligers van de stichting Dare2give nemen de brieven in de meivakantie mee naar de Family Hut, zodat elk kind een envelop van onze leerlingen krijgt. Hopelijk sturen ze ook een brief terug!”.