07-04-2015
 
150407 zandvoort
 

Zandvoort circuit run groot succes!

Zware omstandigheden kenmerkten deze editie van het scholenkampioenschap van de Zandvoort circuit run. Voor alweer het vierde jaar op rij was het Pascal College vertegenwoordigd bij deze race. Eén ronde over het circuit van Zandvoort, dat was de opdracht voor bijna 60 van onze leerlingen van klas 1 t/m klas 6. Een reuzenuitdaging voor onze atletische leerlingen! Regen en zware windstoten zorgden voor barre omstandigheden. Dat was niet altijd even leuk tijdens het lopen, maar wel inspirerend voor de verhalen achteraf…

Een grote groep vroege vogels vertrok 's ochtends vol enthousiasme van station Zaandam naar Zandvoort. Daar aangekomen doken ze direct de grote tent in om zich wedstrijdklaar te maken. Een graag geziene gast bij de informatiebalie is mevrouw De Groot. Het aantal door haar geregelde veiligheidsspelden in de afgelopen vier jaar wordt op 327 geschat. Nadat iedereen de startnummers had bevestigd en op de foto was geweest met de huisfotograaf van Le Champion, ging het richting twee flitsende bolides om de teamfoto te maken. Geflankeerd door Ferrari’s en Masserati’s liet eenieder zich van zijn of haar goede kant zien.

En daarna… op naar het startvak. Een raceauto wees iedereen de weg en daar vertrok een lange sliert scholieren. Zwoegen door de regen, het ging de één beter af dan de ander. Toch leverde het tevreden en trotse gezichten op aan de finish.

Een mooie eerste plek!

In het ploegenklassement leverde dit ook een mooi resultaat op. In de categorie meisjes klas 3/4 werd een mooie derde plaats behaald. In de categorie jongens 3/4 kon zelfs de eindoverwinning gevierd worden. In een totaaltijd van 1:09:43 behaalden Jamairo, Herman, Max, Laurens en Daniël de eerste plaats. Een geweldig resultaat!
Ook mooi om te vermelden: in de categorie jongens klas 3/4 is Stefan tweede geworden (15:39) en Lo derde (15:52). In de categorie meisjes klas 5/6 werd Jeske tweede in een tijd van 16:07.

Sfeerimpressie

Om een beeld te krijgen van de wedstrijd, kijk dan naar deze sfeerimpressie:

 
Klik hier voor het Zandvoort circuit run digitale magazine.