08-04-2015
 
Afgelopen periode zijn er in klas 2 weer leuke dingen gedaan. Tijdens Pascal voor de Toekomst, dat voor de twintigste keer werd georganiseerd, werkten leerlingen groepsgewijs aan hun eigen project. Klas 2a had een leuke Masterclass die in het teken stond van de Gouden Eeuw. Maar dat is nog niet alles: de schoolreis naar naar Texel staat later deze maand ook nog op het programma.
 Leerlingen van 2 gymnasium zijn tijdens de Masterclass naar het Rijksmuseum geweest om daar al hun kennis te testen over de Gouden Eeuw. Later die dag bezochten ze een schuilkerk aan de Oudezijds Voorburgwal. Onze leerlingen wisten de rondleiders te verrassen met bijzondere vragen, maar ook met zeer goede antwoorden op alle vragen die hun werden gesteld. Op de foto's  zie je de leerlingen voor de Nachtwacht en op de zolder van de schuilkerk Ons' lieve heer op Solder.
 
 150408 klas2actie2
 
 

De leerlingen uit klas 2 hebben tijdens het project Pascal voor de Toekomst veel leuke idee├źn bedacht en uitgevoerd. Tijdens dat project leggen de leerlingen zelf contact met instellingen om daar hun idee uit te voeren.
Dit jaar hadden de winnaars Nora, Aimee, Emmy en Anja een zeer goede voorlichting gegeven aan kinderen van groep 8 over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Ook was er door Lucy, Puck en Chessa uit klas 2B in de plaatselijke kinderboerderij een buitenverblijf voor Vlaamse reuzen gebouwd. Het materiaal kregen zij gesponsord en het ontwerp hadden zij in samenspraak met de medewerkers van de kinderboerderij gemaakt. Zij hebben zelf de krant benaderd met hun actie.
Wij zijn met recht trots op onze leerlingen, die ons ieder jaar weer verrassen met hun leuke en goede projectidee├źn.

150408 klas2actie1