09-09-2015
 
In stromende regen vertrokken eenenvijftig leerlingen uit vier vwo en vijf begeleiders op 31 augustus voor een lange reis naar Bath, Salisbury en Londen.
Bath is sinds de Romeinse tijd een belangrijk vakantieoord. De Romeinse warmwaterbaden zijn prachtig gerestaureerd en vormen een mooi studieobject voor onze gymnasiasten. Verder is Bath bekend om zijn kathedraal en de unieke architectuur van zijn gebouwen. Er werden tal van activiteiten gedaan, zoals het volgen van een audiotour langs de bezienswaardigheden, een nachtwandeling, een ‘ghosttour’ en een ‘bizarre Bathwalk’. Ook werd er in platte bootjes gepunterd  op de Avon. De richting was wel eens moeilijk te vinden, waardoor het weelderige lover aan de oever regelmatig over de gezichten ging.
Twee dagdelen werden besteed aan een bezoek aan Stonehenge en het prachtige stadje Salisbury met zijn kathedraal.
De laatste dag werd Londen aangedaan, met een verplicht bezoek aan een museum, zoals het Victoria and Albert Museum en het Natural History Museum. Daarna was er vrije tijd in Londen. De leerlingen hadden dagkaarten voor de metro waardoor heel Londen doorkruist kon worden.  ‘s Avonds verzamelden we voor het Victoria Theatre om de musical Wicked te bezoeken. Iedereen genoot van de voorstelling en moe maar voldaan stapten we in de bus voor de nachtrit naar Zaandam.
Toen we vrijdagochtend alweer in stromende regen arriveerden, waren we een hele fijne  ervaring rijker. Stof genoeg dus voor lange genoeglijke uurtjes napraten tijdens de komende herfstavonden.