05-12-2015

De week van 9 tot en met 15 november stond in het teken van Seven Days Of Feedback. Seven Days Of Feedback stimuleert jongeren in zeven dagen tot een gezonder leven en bewustwording van ieders impact op mens en milieu. Het Pascal College, in de JOGG-wijk van Zaanstad, is in de top 5 van Nederland geëindigd en daar zijn we heel trots op!


Het succes van het Pascal College komt doordat ruim 500 leerlingen de Seven Days Of Feedback app hebben gedownload en door het enthousiasme van de docenten lichamelijke opvoeding. Docent Onno den Otter: "Op het Pascal College leren leerlingen verantwoordelijkheid voor elkaar en voor hun omgeving te hebben. Wij vinden het daarbij belangrijk om leerlingen nieuwsgierig en leergierig te maken. Dat kan natuurlijk perfect met het een project als Seven Days of Feedback. Als dat dan zo succesvol is voor het Pascal College, is dat natuurlijk extra geweldig!"

De scholieren kregen door middel van de app elke dag een andere 'challenge' aangeboden. Zo was er een food challenge en een fitness challenge. De food challenge was Walk on Water. JOGG-Zaanstad heeft daarvoor aan de deelnemende leerlingen een DrinkWater bidon beschikbaar gesteld. Het Pascal College pakte dit goed op door deze dag in de schoolkantine geen frisdrank te verkopen. Ook heeft JOGG-Zaanstad op de scholen de fitness challenges ondersteund met extra trainingen voor free runnen, yoga en danslessen van Juvat Dance Academy.

Ook individueel scoorde het Pascal College goed. Rafael Blees, Tom de Ridder, Naomi Pet, Luca Zijlstra, Lina Hottentot en Shaquille Fernand eindigden in de top 20 en winnen hiermee mooie prijzen. Deze variëren van een paar nieuwe sportschoenen tot een kickboks-les voor de hele klas of kaartjes voor de live show van The Voice.

Doordat het Pascal College op de 4e plaats is geëindigd, mogen we met een select gezelschap naar de finaleparty van 7 Days afreizen. Zo krijgen alle leerlingen uit klas 3 en de individuele winnaars als klap op de vuurpijl de gelegenheid om de Electric Party in Amsterdam bij te wonen donderdag 10 december!

 151205 7dayseinde01

151205 7dayseinde03

 151205 7dayseinde02