18-12-2015

Zaandam - De tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op het Pascal College werd er deze dag extra aandacht besteed aan seksuele diversiteit. Docenten en leerlingen droegen paarse kleren om zo uit te dragen dat ze om kunnen gaan met seksuele verschillen en dat ze iedereen accepteren: hetero, homo, bi, lesbi of transgender.

Nieuw dit jaar was de docentenhandleiding, die docenten erbij hielp om bij hun vak aandacht te besteden aan dit thema. ‘Ook de stroming ‘internationaal’ op het Pascal College sluit prima aan bij dit thema. Als we even over onze landsgrenzen heen kijken leren we dat omgaan met verschillen niet vanzelfsprekend is,’ stelt Onno den Otter, zorgcoördinator van de school. ‘We willen onze leerlingen opleiden tot Europese burgers en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele voorkeur, religie of uiterlijk’.

Het was dan ook goed om te merken dat Paarse Vrijdag op het Pascal College erg positief ervaren werd, want iedereen moet op school de mooiste tijd van zijn of haar leven hebben.

151218 paarsevrijdag