Het wordt de 23e editie van de filmnacht. Honderdvijftig leerlingen nemen hun draagbed mee. Dit kan van alles zijn: luchtbed, matras, opblaasboot en bankstel. Ze dragen de meest uiteenlopende outfits: pyjama in de vorm van een beer, een konijn en andere diersoorten. Ook het schoeisel kent vele gezichten: van pantoffels met oren tot teenslippers.

Op woensdag 27 januari begint de filmnacht om 20.00 uur en deze loopt door tot 8.00 uur ’s morgens. Tussendoor wordt er gegeten en daarbij kiezen de leerlingen niet echt voor gezonde leefgewoonten. Ze doen zich tegoed aan soep, pizza’s, hot dogs en vergeet de koffie niet om wakker te blijven.

De films kiezen de leerlingen zelf met een app-verkiezing. Dit jaar zijn dat onder andere Mirrors, Mad Max, Your’re next en Big Hero 6.

Traditioneel wordt het zo rond vijf uur wordt het stiller. Leerlingen vallen in slaap. Soms geven de andere leerlingen toestemming om even lekker in te dutten maar het kan ook dat ze elkaar hardhandig wakker maken.

Op donderdag, de ochtend van de filmnacht, stappen de eerste docenten dan weer om 8.00 uur de school binnen ne treffen dan vaak een boeiend schouwspel aan. De saamhorigheid is gewoonlijk sterk en om 9.00 uur heeft iedereen er aan bijgedragen dat de aula weer helemaal in orde is en dat je aan niets kunt merken dat velen daar een bijzondere filmnacht hebben doorstaan. Om 8.30 uur starten de rapportvergaderingen, waarvoor alle leerlingen een dag vrij hebben gekregen.

De filmnacht wordt georganiseerd door onze LLV, de Leerlingvereniging, en door enkele docenten


 

160121 nb2 movienight

160121 nb2 movienightLLV