Zaandam - Op 10 en 11 december waren alle leerlingen van 1 vwo-internationaal in Londen. Ze hebben daar onderzoek gedaan in het Natural History Museum en het British Museum en hebben kennis gemaakt met de Engelsen en de Engelse cultuur. De reis was het sluitstuk van het project ‘Op weg naar Londen’ waaraan leerlingen de afgelopen maanden hebben gewerkt.

Op het vwo van het Pascal College wordt sinds dit jaar een internationale stroming aangeboden. Dit komt omdat het Pascal College een ELOS school is geworden. ELOS betekent “Europese leeromgeving op scholen”. Er is op deze scholen aandacht voor extra taaldiploma’s, goed leren onderzoeken, organiseren en communiceren en uiteraard voor buitenlandervaringen. Aan het einde van hun schoolcarrière krijgen leerlingen het ELOS-diploma van het Europees Platform.

De vakken Engels, biologie en wiskunde werkten de afgelopen maanden samen aan het project ’Op weg naar Londen’. De leerlingen kregen vakoverstijgende opdrachten. Op school deden ze de afgelopen twee maanden voorbereidend werk en tijdens het bezoek aan Londen brachten ze alles in de praktijk. Zo moesten de leerlingen in het Natural History Museum onderzoek doen naar de oorsprong van bepaalde diersoorten. Daarnaast interviewden ze Engelse museumbezoekers over onderwerpen die ze hadden voorbereid. "De leerlingen waren onder de indruk van de gigantische hoeveelheid diersoorten die te vinden is in het museum en waren net zo enthousiast als ik", aldus biologiedocente Dafna Fonds.

Gevraagd naar het hoogtepunt van de reis zegt Jessica, leerling 1 vwo internationaal: “Op de tweede dag gingen we naar het Natural History Museum. Eerst deden we opdrachten voor Biologie en Engels, en daarna konden we lekker door het museum lopen en souvenirtjes kopen. Toen fish ’n chips gegeten en daarna de bus interug naar huis. Het was een superleuke reis.”

 160122 nb2 vwolonden 3

160122 nb2 vwolonden 2