Met ingang van het schooljaar 2016 2017 start het Pascal College met de Business School in klas havo 3 en in de havo-bovenbouw. De plannen voor de Business School officieel goedgekeurd door de VECON (Vereniging van Economiedocenten). Daarmee voldoet deze aan de landelijk gestelde kwaliteitseisen. Met de accreditatie van de VECON wordt gezorgd voor een externe toetsing van de kwaliteit.

De VECON Business School legt in de bovenbouw de basis om een eigen onderneming te starten. Leerlingen werken gedurende twee jaar aan een havo-diploma met extra aandacht voor de praktijk en ze kunnen drie landelijk erkende diploma’s halen. De VECON Business School geeft onze leerlingen recht op vrijstellingen voor vakken van economische vervolgopleidingen en een betere positie op de arbeidsmarkt. Leerlingen uit de huidige derde klassen kunnen solliciteren voor een plek in de VECON Business School. Er zijn al 24 leerlingen uit klas 3 die graag in het profiel Economie en Maatschappij willen uitblinken omdat ze willen ondernemen en het beste uit zichzelf willen halen. Ook instromers vanuit het VMBO krijgen de kans om te solliciteren om aan de VECON Business School deel te nemen. Docent Economie Martin Rol: “De sectie Economie is oprecht verheugd met deze bereikte mijlpaal en vindt het belangrijk dat de kwaliteit van het lesprogramma ook door een gerenommeerde organisatie als de VECON is goedgekeurd”.  

In havo 4 staan in de VECON Business School bedrijfsbezoeken op het programma. Ook ontvangen de leerlingen gastsprekers met veel verschillende achtergronden op school, uit het bedrijfsleven, overheid of uit het hoger onderwijs. Het doel hiervan is om vervolgopleidingen en het bedrijfsleven dichter bij de leerlingen te brengen. Voor komend schooljaar zijn wij op zoek naar bedrijven die ons willen ontvangen en ook willen we graag ons netwerk van gastsprekers uitbreiden. Wanneer u het leuk en leerzaam vindt om als gastspreker of met uw bedrijf deel uit te maken van de VECON Business School dan horen wij dat graag. U kan dan contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

160415 nb3 Logobusiness