Leerlingen uit 4V liepen afgelopen donderdag en vrijdag hun maatschappelijke stage. In groepjes bedachten de leerlingen vooraf wat zij graag voor vrijwilligerswerk zouden willen doen. Stichting Present zocht voor hen een plek bij een maatschappelijke organisatie of bij mensen in de omgeving van Zaandam die hun hulp goed konden gebruiken!

Een mevrouw uit Assendelft die door gezondheidsproblemen haar tuin niet kan onderhouden kreeg hulp van 5 jongens uit 4VA. Zij zegt hierover: "de jongens doen ontzettend hun best en hebben veel werk verricht vandaag. Ik vind het ook zo goed dat mijn zoon van 8 kan zien dat er jongeren zijn die hun hulp aanbieden aan mensen die dat nodig hebben."

In Poelenburg zet een groep leerlingen zich in voor inloopcentrum de Bron.  Ze organiseerden een knutselmiddag, ze bakten cupcakes en speelden voetbal met de kinderen uit de buurt. Amanda uit 4VB: "Ik vond het echt heel leuk om te doen. Morgen gaan we weer wat anders doen, maar ik zou hier graag een keer terug komen!"

160415 nb3 pascalhelpt