Klas 3 was in Antwerpen. Daar wachtte de leerlingen een speurtocht die door economiedocent en Antwerpen-kenner Hein Pot was opgezet. De bedoeling van een speurtocht is natuurlijk dat je beter gaat kijken naar wat je ziet. En in Antwerpen is erg veel te zien dat beter bekeken kan worden.

Kunstdocent mevrouw te Slaa heeft het creatieve deel van de excursie en de opdracht voor haar rekening genomen. Tijdens de lessen hadden de leerlingen geleerd over de verschillende perspectieven die bij foto’s het beeld (en dus de werkelijkheid van de foto) bepalen. Natuurlijk bracht mevrouw Te Slaa ook een geheel eigentijdse vorm in, het maken van selfies. In de foto’s zijn twee geslaagde uitvoeringen van de opdracht te zien. Het zijn mooie ontmoetingen van Antwerpen en onze leerlingen geworden.

Daniella Zinn: Mijn selfiestyle houdt in dat er op elke foto een schilderijlijst te zien is met iemand of meerdere mensen erin op verschillende plaatsen in Antwerpen. Op de ene foto hangen er smileys onder de lijst en bij de andere weer hartjes of vlaggetjes. De vorm van de hoeken van de foto’s is rond.

160415 nb3 Selfiekanjersdaniella

Daan Bart: Ik heb voor de fotografieopdracht een spiegeltje meegenomen naar Antwerpen. Ik heb op verschillende plekken een selfie gemaakt, in thema van mijn selfie style: een selfie maken in de spiegel. Vervolgens heb ik een foto collage gemaakt van mijn selfies en van die collage weer 4 collages gemaakt.

160415 nb3 Selfiekanjers