Het Pascal College is door naar de nationale ronde van het Europees Jeugdparlement, het European Youth Parliament (EYP). Met een debatteam van acht leerlingen uit klas 4 en 5 ging de school in Delft de strijd aan tegen acht andere scholen. Het Pascal College kwam als winnaar uit de bus.

Het team van het Pascal College had de opdracht om in het geweer te komen tegen eurosceptische partijen.

Om beslagen ten ijs te komen, kreeg ons debatteam een dag lang een interne training die werd gegeven door een vertegenwoordiger van het Europees Jeugdparlement. Vervolgens ging het team op een vrije zaterdag in Delft op voor de confrontatie met andere scholen. De invalshoek die het Pascal College heeft gekregen, in geweer komen tegen euroscepticisme, is ingegeven door de Brexit. Een jury koos de scholen uit die doorgaan naar de volgende ronde. Dit is de nationale versie van het NYP, die in januari plaatsvindt in Maastricht. Vier dagen lang gaan onze leerlingen daar de strijd aan voor een plek in het Europees Jeugdparlement. De uiteindelijke samenkomsten zijn in Noorwegen, Tsjechië en Georgië.

Het debatteam van het Pascal College bestaat uit: Furkan Tari, Timo Meuer, Mirjam Iske, Aron Jubitana, Simon Westhoff, Shanna Engelsman, Lauren Linsen (5 vwo) en Max van Noorloos (4 vwo). In het EYP is Engels de lingua franca.

Op de site van het EYP staat de volgende informatie:

A better Europe, through a better youth.

The European Youth Parliament (EYP) helps young people gain life skills, connect to their society, and discover Europe. EYP is for young people from all over the continent – not just the EU – who are interested in discovering their national society as well as the European society and identity.
We are a Europe-wide organisation, with over thirty national committees and 30.000 active members. The Dutch National Committee was founded in 1998 and organises a series of events each year, with the National Selection Conference as the highlight.

161130 nb5 Europees Jeugdparlement

161124 nb5 EYP