Hoe is het om in de keuken op het Pascal te werken?
De leerlingen zijn vriendelijk en beleefd. Ze groeten me en daar ben ik eerlijk gezegd gevoelig voor. Dan voel ik me gezien en serieus genomen. De leerlingen hier zijn ook heel spontaan. Gisteren kwamen er een paar leerlingen uit de brugklas me vertellen: “Meneer, we houden van u. Die heerlijke pizza’s en broodjes die we bij u kunnen kopen ….” Dat doet me goed en ik heb dan gewoon plezier in mijn werk. Mijn vrouw zegt me ook bijna dagelijks dat ik met een glimlach naar mijn werk ga en voldaan weer thuis kom.

Pensioengerechtigd en toch aan het werk?
Mijn werk is mijn hobby. Het is mijn lust en mijn leven. Ook mijn ouders zaten in de horeca. Ze hadden een snackbar in Amsterdam en twee in Noordwijk. Ik kom uit een horecanest.

Hoe is je contact met docenten?
Arnold Prins denkt na. Dan vervolgt hij: Met de meesten heb ik goed contact, ook met de leden van de schoolleiding. Ik hoor ook vaak dat ik voor een goede kwaliteit ga en dat het er verzorgd uitziet. Dat vind ik heel belangrijk. Dat heb ik van mijn vader overgenomen. Zijn leuze was: kwaliteit overwint altijd.

Wat is het leukste om te doen?
Ik word regelmatig gevraagd om een maaltijd voor het personeel te koken, bijvoorbeeld als er een avondbijeenkomst is en medewerkers op school blijven. Ik doe dit regelmatig voor de bijeenkomsten voor de stroming internationaal waar veel docenten bij betrokken zijn. Ik kom dan met een voorstel voor wat ik ga koken. Soms krijg ik dan een tegenvoorstel. Dat vind ik ook goed. Ik maak het mensen graag naar de zin. Een kok wordt geboren, niet gemaakt. Het moet in je bloed zitten. Ik ben als kok geboren.

Zie je bepaalde trends?
Ik oriënteer me altijd op de bredere ontwikkelingen in mijn vak. Ik houd mijn vakliteratuur bij en bezoek beurzen. Als er op school een bijzondere actie is, werk ik mee. Laatst ging het om een actie voor bewustwording van eetgedrag bij jongeren: Seven Days of Feed Back. Ik zet dan op de balie een aantrekkelijke watertap neer: water met fruit of een ander smaakje. Dat ziet er in zo'n groot waterreservoir niet alleen mooi uit, maar het dient ook nog een hoger doel: de gezondheid van onze leerlingen. We hebben het met deze actie zo goed gedaan dat we nu een paar maanden lang iedere week gratis schoolfruit krijgen aangeboden. De ene week krijgen we een paar dozen appels, dan sinaasappels. En wat dacht je van een paar kratten mango’s of wortelen? Onze leerlingen worden er steeds weer vrolijk van.

Wat eten leerlingen het liefst?
Het broodje hete kip is nog steeds populair. Ik maak alles vers. Ook de kleine pizza’s doen het goed. Belegde broodjes verkoop ik ook veel, met garnalen of zalm. Ik reken er niet veel voor. De duurste broodjes verkoop ik onder de twee euro. En ik volg natuurlijk de trends rond gezond eten. Ik ga altijd met plezier naar het Pascal College. De leerlingen respecteren en waarderen me. Daar doe ik het voor.

170126 nb6 keukenprins