Leerlingen vinden dit supergaaf. Op dit moment komen de inschrijvingen op gang. Wij doen mee met veldvoetbal, dansen, korfbal, veldloop en zaalvoetbal. De leerlingen vinden het spannend om door onze sectie LO geselecteerd te worden voor de regiofinales. Ze weten dat je tot de beste leerlingen van de school gerekend kan worden, als je tot het eigen schoolteam behoort. Vorig jaar deden we mee met voetbal. De leerlingen die door mochten waren echt trots.

Voor onze sectie is de Olympic Moves een mooie aanvulling op het reguliere programma. Wij bieden de leerlingen dit podium. We zijn bezig op een hoog niveau en dat merken ze. Het daagt ze uit. De regiofinales en de landelijke finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn spectaculaire dagen. Onze leerlingen nemen het in hun Pascalshirt op tegen leerlingen van andere scholen. Dit contact met hun leeftijdgenoten maakt ze nog bewuster van wie ze zijn.

Het kost tijd om dit allemaal te organiseren, zeker. Maar bij de uitvoering betrekken we ook de leerlingen en ouders. Die samenwerking loopt gewoon lekker. Voor deze inspanning krijgen we veel terug. De school faciliteert ons door het vervoer en de shirts van de leerlingen te bekostigen. Olympic Moves geeft me veel energie, want ik zie dat het werkt.

170126 nb6 olympicmoves