Joy: Mijn onderzoek ging over de organisatie van een eigen evenement. Ik koos voor een 16+ feest, dat ik in oktober bij Mail Company heb georganiseerd. Voor de organisatie van dit feest ben ik met de mensen van Raaz om de tafel gaan zitten. Zij hebben geholpen om mijn plan haalbaar te maken. Ik heb een begroting gemaakt en gesprekken gevoerd over de locatie. Ik moest ook denken aan toestemming van de politie en een vergunning van de gemeente. Eerst zou het feest in club Sky zijn, maar die ging failliet. Toen moest ik verder gaan kijken en kwam ik uit bij Mail Company, waar het feest is gehouden. Vijfhonderd feestgangers was het maximum.

Wat heb je geleerd?

Voor een volgende keer denk ik dat ik voor 18+ kies. Alcohol blijkt toch een moeilijk punt voor mensen tussen de 16 en 18 jaar. Wettelijk mogen zij niet drinken in openbare gelegenheden, maar op zo’n feest is de verleiding groot om dat toch te doen. Kijk, hier leer ik van. Ik had het allemaal goed voorbereid, maar er werd toch stiekem alcohol gedronken.

Intussen is Sky opgekocht en dit wordt de plek voor mijn volgende feest. Ik heb door de organisatie van het feest veel meer contacten kunnen leggen en heb mijn netwerk behoorlijk uitgebreid. Ik denk nu aan een feest voor 1300 man. De winst die ik tijdens het eerste feest heb gemaakt, investeer ik in het volgende feest. De stap van 500 naar 1300 is een dynamisch proces. Eigenlijk ben ik er continu mee bezig. Daardoor heb ik het in mijn eindexamenjaar havo nu heel druk.

Ik heb voor de organisatie veel gehad aan mijn begeleider voor het profielwerkstuk, mevr. Keisrie. Bij een project als dit is het belangrijk om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Daar ben ik gelukkig goed bij geholpen. Dit profielwerkstuk staat goed op mijn cv. Dat wordt nu steeds beter. De school heeft door de ervaring die ik heb ook al gevraagd of ik mee wil denken over het examengala. Dat gaan we op het Pascal College helemaal nieuw aanpakken.

Meer interesse? Bezoek Joy’s Facebookpagina Piecesevents: https://www.facebook.com/Pieces-Events-1764790943775227/

170126 nb6 pieces events 4

170126 nb6 pieces events 3