Kane:" We sluiten af met het maken van een glossy. Daarin moeten we alles wat we hebben gedaan en geleerd een plek geven. Dat doen we met z'n vieren."

Wat komt er in jullie glossy?
"Dat de Oude Grieken al trainingskampen hadden om te kunnen sporten. Dat deden ze trouwens naakt, wat wij natuurlijk heel gek vinden. Maar het behoort wel tot die cultuur. Ik wist helemaal niet dat de woorden gymnastiek en gymnasium zo dicht bij elkaar lagen. Ze komen allebei bij de Grieken vandaan. We vertellen ook over Red Bull, de energy drink. Die geeft meer energie, dat hebben we gemeten. Red Bull geeft echter maar eventjes meer energie, op de langere termijn helpt het niets."

Chris (2 vwo):" We zijn naar Corpus geweest. Dat is een museum over het menselijk lichaam. Alles is daar uitvergroot. Je kunt er dus echt een reis door het lichaam maken. Ik weet nog dat ik me daarbinnen rotschrok van een splinter die plotseling opdook. Die is dan zo groot als een balk. We hebben allerlei plekken in het lichaam bezocht, zoals het hart, de tong, de longen en de spieren. We kwamen ook in de baarmoeder. Het was daar heel comfortabel. Ik kende het ook nog ergens van."

Kane:" Van alle proefjes die we hebben gedaan, doen we verslag in onze glossy. Die van ons is best goed geworden. De cafeïneproef vond ik interessant. We gingen de hartslag van een watervlo meten. Daarvoor deden we een druppel van de cafeïneoplossing in het water. We zagen dat het hart sneller ging kloppen en de watervlo ging sneller zwemmen. Toen ging hij dood. Ik geloof niet dat dat de bedoeling was. We moesten onze glossy ook nog presenteren. Dat was ik vergeten, maar het ging toch best goed."

Chris: "We deden ook de hardloopproef. Eerst zonder Red Bull en daarna met. En dan de tijd en de hartslag meten. Dit hebben we ook in onze glossy opgenomen. We hebben ook les gekregen over de hersenen en hoe die werken bij sport. Welke invloed heeft sporten op je hersenen? Het zijn alleen maar voordelen. Je wordt er minder depressief van, je kunt beter leren en je voelt je goed/beter. Onze glossy hebben we al ingeleverd, dus die kan ik nu niet laten zien. Hij staat ook op m’n stick en volgende week neem ik ‘m op in m’n plusdocument."

Wat gaat er dit jaar verder gebeuren met internationaal?
Chris: "We gaan nog naar Duitsland. Of we in een gastgezin verblijven, weten we nog niet. Ik wil liever niet in een gastgezin." Kane: "Mij lijkt het vooral een feest om in een gastgezin te logeren. Dan word je lekker verwend en zo."

 170126 nb6 Corpus 3


170126 nb6 Corpus Oegstgeest

170126 nb6 Corpus