Tijn: We hebben het eerste project van vwo-internationaal deze week afgesloten. We deden het over feesten. Met mijn groepje hebben we ons verdiept in Pinksteren. We hebben er vragen over gemaakt en we zijn ook zelf aan de gang gegaan en hebben een drieluik gemaakt. Zo hebben we ons eigen Pinksterfeest uitgebeeld. Dat moesten we dan weer presenteren en dit ging heel goed. Ons groepje werd derde. We hebben ook gemaild met leerlingen uit Brussel. Het was grappig om met mensen die maar een klein beetje Nederlands kennen te communiceren. Daar zitten ze op een internationale school en de meesten daar spreken Frans.

Lois: Met mijn groepje zijn we bezig geweest met Chanoeka. Dat is een joods feest en lijkt erg op ons kerstfeest. Ze branden dan ook kaarsjes en zo. Doordat je erover ging vertellen, leerde je er veel over. En grappig was dat we met leerlingen van de Internationale school in Brussel hebben gemaild over het Chanoeka-feest. De kinderen in Brussel leren Nederlands, net zoals wij als Nederlanders Frans leren. Zo hielpen we elkaar met de taal. Straks gaan wij met hen Frans leren.

Anwar: Vwo-internationaal doe ik met plezier. Het was ook heel leerzaam want ik wist heel veel niet. Wij hadden het de eerste weken over het Offerfeest. Het presenteren was fijn. Je kon echt vertellen wat je had gedaan en je mocht je eigen mening geven. Iedereen kreeg punten en ….. wij waren de beste! Dat is heel leuk. Met vwo-internationaal werken we samen met leerlingen uit de andere klassen. En we werken ook samen met kinderen die in België naar school gaan. 

151120 nbit6feesten1979

151120 nbit6feesten3053

151120 nbit6feesten3056