Overstap vmbo

VMBO Havo 18 19

Stroom vanuit het vmbo door naar het Pascal College

Het Pascal College is een kleine, gezellige school met betrokken docenten. Leraren en leerlingen kennen elkaar goed en jij bent er in staat om het beste uit jezelf te halen. Op het Pascal College heb je de mooiste tijd van je leven.

Op het Pascal College je havo-diploma halen

  • We hebben veel ervaring met vmbo-instromers en de resultaten zijn uitstekend. Je bent bij ons echt niet de enige die van het vmbo komt.
  • Je kunt kiezen voor de Pascal Vecon Business School (PVBS). Je kunt dan binnen het EM-profiel uitblinken.
  • Wij bieden de vakken BSM en Maatschappijwetenschappen aan. Ook kun je op het Pascal College Cambridge Engels volgen.
  • Het Pascal College heeft een actieve leerlingenvereniging die veel schoolfeesten en activiteiten organiseert: dagreizen naar Antwerpen of Gent, de filmnacht en Het Concert, om er maar enkele te noemen.
  • Het Pascal College is een hele goede havo-school, waar jij in staat bent om het beste uit jezelf halen.

Makkelijk overstappen

Op het vmbo is het leer- en huiswerk anders dan op de havo. Daarom bieden wij direct na je eindexamen vmbo een zomerschool aan. Daarnaast zijn er in 4 havo extra uren Nederlands en je krijgt hulp bij het plannen en organiseren van je schoolwerk. Tenslotte heeft het Pascal College vier dagen per week een huiswerkklas.
We helpen je waar we kunnen.

 

 

 Schermafbeelding 2018 11 30 om 08.38.26

Werkweek

In klas 4 van het Pascal College gaan wij direct op werkweek. Je leert dan de docenten en klasgenoten beter kennen. Dat is goed voor de sfeer en daardoor goed voor jouw schoolprestaties.

De profielen

Op het Pascal College kies je in 4 havo voor een profiel met de daarbij behorende profielvakken en één keuzevak. Als je nog niet weet wat je moet kiezen, is het intakegesprek het juiste moment om samen te zoeken naar het juiste profiel en het keuzevak dat het best bij je past. De profielen vind je op "keuzeformulier havo"

Toelatingsvoorwaarden

  • We zien je graag slagen. Om je slagingskans te vergroten, volg je op het Pascal College de zomerschool en voor sommige profielen gelden aanvullende eisen. Alle toelatingsvoorwaarden vind je hier: de overgangsnormen 4 vmbo - 4 havo

Belangrijke data

  • Begin maart 2019: moet je het inschrijfformulier inleveren bij de decaan op je huidige school.
  • April 2019: je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek op het Pascal College. Dan kunnen we ook over de keuzevakken praten.
  • April/Mei 2019: Je krijgt van ons een brief waarin staat dat je voorlopig bent toegelaten of dat je voorlopig/definitief bent afgewezen.

Heb je nog vragen, wil je een dagje meelopen of wil jij je aanmelden voor de informatieavond? Neem dan contact op met dhr. Pot via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Meer informatie